fredag 27 september 2013

Nu går vi in

Hela sex veckor har passerat på terminen och det är nu dags att avsluta momentet orientering och friluftsliv. En härlig start har det varit och vi har kunnat vara ute nästan alla lektioner. När det regnade som mest förra vecka och våra ettor stod med kartorna i frusna händer bestämde vi oss för att gå in sista delen av lektionen, annars har vi varit utomhus.

Vi har hunnit bekanta oss med kartan, kartans tecken och uppbyggnad, både på skolgården och i närmsta skogen. Vi har lekt lekar i naturen och pratat om allemansrätten. Det har varit väldigt kul och lärorikt. Till nästa år hoppas jag vi kan få till en hel dag (eller i alla fall en halv dag med friluftsliv & orientering för mellanstadiet).

Nu lämnar vi området friluftsliv och orientering bakom oss och går in i idrottssalen. Vi kommer att vara inomhus resten av terminen (MEN om det blir en tidig vinter så kommer vi vara utomhus, i sådana fall informerar vi om det innan).

Nu kommer vi att arbeta med motorik och rörelse en period. Vi börjar med rörelse till musik och dans för att sedan komma över till motorikträning. Jag kommer att göra en koll av grovmotoriska rörelser hos alla elever utifrån MUGIs observationsschema, om ni är intresserade av MUGI kan ni läsa om det här. Nu längtar alla efter att få komma in i idrottssalen och jag är övertygad om att det är bra att längta ibland :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar